Sömürgeci Avrupa Topluluğu İle Küreselleşme Hikayesi
Sabri Akdeniz
ŞA-TO YAYINLARI

1914 Öncesi Osmanlı Dönemini Geri Getirme Girişimleri Sömürgeci Batı Devletlerinin Ermenicilik Eylemlerini Yeniden Başlatması
Küresellik, sömürgecilikte yeni bir oluşumun, yeni bir akımın, yeni bir aşamanın adıdır. Liberalizme yeni bir anlam yüklenerek, bütün ülkeleri, yeryüzünü her alanda bütünüyle kapsayan demek isteniyor. Bizim için "küreselleşeceğiz" demek, Dimyat'a pirince gideceğiz; sömürgecilik de dünyaya iyice yayılacak; bizim yurdumuzun da köşe bucak, en ücra yerlerine kadar serberstçe girip yayılacak, oralarda dev kuruluşlarının dev kollarıyla ve yerli aracıların da desteğiyle, dilediği işi dilediği gibi yapacak; istediği gibi at oynatacak demektir. Yetiştirdiği yerli aracılarının da yardımıyla, Batının evrenselleştirdiği sömürgeci kültürü, küresellikle elele vererek, yeryüzündei kullarını yönetecek, yani işletecek. Evimizdeki bulguru da alıp götürecek. Yurdumuz artık bizim olmaktan çıkacak, sömgürgecelerin işletme alanına dönüştürülecek. Bugün Türkiye'nin üstüne saldırılan yayılmacı yabancı sermaye, sömürü aracılığı işlevini çoktan aşmakta; doğrudan doğruya Türk yurdunu satın almak, istila etmek, buralardan Türklüğün kökünü kazımak amacını gütmektedir.
"Leh Kralına da yardım gönderile!
Para almaya alışan,
buyruk almaya da alışır.."
Sultan IV. Murad
Abel Sanchez (Bir Tutkunun Öyküsü)
Miguel De Unomuna
ADAM YAYINCILIK

Yazarının "Bir Tutkunun Öyküsü" altbaşlığıyla sunduğu bu ilginç yapıtta iki çocukluk arkadaşının yaşam boyu süren çekişmeleri bir kara güldürü tadıyla anlatılıyor.
Abel Sanchez Kutsal Kitap'taki Habil ile Kabil öyküsünün çağdaş ve varoluşçu bir yorumu olarak da değerlendirilebilir.